ßßß
SKŁADNIKI: (na formę ok 24x34 cm)Biszkopt:6 jajek1 szkl cukru1 szkl mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa serowa:1/2 kg sera twarogowego (z wiaderka, dobrej jakości)2 galaretki cytrynowe2 szkl wrzątku500 ml śmietanki 30%2 śmietan fixy (można pominąć)3-4 łyżki cukru pudruWierzch:2 galaretki brzoskwiniowe3 banany3 brzoskwinieborówki lub inne owoce1. 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 3 szkl wrzątku. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szkl wrzątku. Odstawić obie do ostygnięcia.2. Biszkopt: Białka ubić i nie przerywając miksowania dodać cukier, a następnie żółtka. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do zmiksowanej masy. Wymieszać delikatnie łyżką. Piec w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok 30-35 min w 180*C.3. Masa serowa : (robimy ją dopiero, gdy galaretka cytrynowa będzie już zimna, brzoskwiniową wstawiamy wtedy do lodówki). Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając śmietan fixy. Przestygnięte galaretki cytrynowe (mają być tylko zimne, nie tężejące) zmiksować z serem, dodać cukier puder i ubitą śmietankę. Zmiksować do połączenia składników (masa będzie dość rzadka).4. Biszkopt przekroić na pół. Połowę włożyć z powrotem do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wylać na niego masę serową zostawiając trochę do posmarowania wierzchu (kilka łyżek). Przykryć drugą połową biszkoptu, wyłożyć resztę masy serowej.5. Gdy galaretka brzoskwiniowa będzie już tężejąca, na wierzch ciasta wyłożyć owoce, zalać je galaretką. Odstawić ciasto do lodówki na całą noc.