Wykonanie
Składniki na ciasto:1 i 1/2 szklamki
mąki6 łyżek
oleju1 łyżeczka
cukru1/2 łyżeczka
soli1 płaska łyżka
drożdży instantDodatki:4
pomidory30 dag
pieczarek25-30 dag
szynki1 średnia
cebula1 pomarańczowa
papryka1/2 puszka
kukurydzy25 dag
żółtego sera1 ząbek
czosnkusól,
pieprz i
bazyliaMąkę wsypać do miski, dodać
drożdże z
cukrem, rozpuszczone w 3/4 szklanki ciepłej
wody.

Składniki na ciasto........................................................Wszystko lekko wymieszać.Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.

Wymieszane.....................................................Gdy
drożdże zaczną pracować dodać
olej i
sól, a następnie zagnieść ciasto.

Z
olejem i
solą........................................Wyrobione ciasto odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce.

Wyrobione ciasto................................................................Na
oleju zeszklić posiekany
czosnek i
cebulę, dodać pokrojone w ćwiartki
pomidory, wszystko razem wymieszać i gotować przez 10 minut. Gorące
pomidory przełożyć do wysokiego naczynia i zmikasować blenderem aż utworzy się pasta pomidorowa.

Miksowanie ugotowanych
pomidorów..............................................Lekko podrośnięte ciasto rozwałkowujemy na cienki placek o wymiarach dużej brytfanny w której będzie pieczona pizza, a następnie przełożyć placek na natłuszczoną blachę.

Rozwałkowane ciasto.............................................Ułożone na blasze ciasto smarujemy pastą
pomidorową.

Z
sosem pomidorowym.......................................................
Sos pomidorowy posypać
bazylią, a nastepnie układamy na nim plasterki
szynki.

Z
szynką i
bazylią.........................................................................Na
szynkę wysypać pokrojoną w kostkę
paprykę i odsączoną
kukurydzę.

Z
papryką i
kukurydzą......................................................Na końcu układamy poszatkowane w plasterki
pieczarki i obsypujemy całość startym na tarce o grubych oczkach
serem.

Z
pieczarkami.............................................................................Pizze pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 225'C przez około 20-30 minut. Upieczona pizza najlepiej smakuje na gorąco, ale zimny kawałeczek również jest niczego sobie. Smacznego !!!

Pizza pieczarkowa z dodatkami.......................................................................

I jeszcze kawałeczek........................................................................