ßßß Cookit - przepis na Pizza z pieczarkami z dodatkami

Pizza z pieczarkami z dodatkami

nazwa

Wykonanie

Składniki na ciasto:
1 i 1/2 szklamki mąki
6 łyżek oleju
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczka soli
1 płaska łyżka drożdży instant
Dodatki:
4 pomidory
30 dag pieczarek
25-30 dag szynki
1 średnia cebula
1 pomarańczowa papryka
1/2 puszka kukurydzy
25 dag żółtego sera
1 ząbek czosnku
sól, pieprz i bazylia
Mąkę wsypać do miski, dodać drożdże z cukrem, rozpuszczone w 3/4 szklanki ciepłej wody.
Składniki na ciasto........................................................
Wszystko lekko wymieszać.Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
Wymieszane.....................................................
Gdy drożdże zaczną pracować dodać olej i sól, a następnie zagnieść ciasto.
Z olejem i solą........................................
Wyrobione ciasto odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce.
Wyrobione ciasto................................................................
Na oleju zeszklić posiekany czosnek i cebulę, dodać pokrojone w ćwiartki pomidory, wszystko razem wymieszać i gotować przez 10 minut. Gorące pomidory przełożyć do wysokiego naczynia i zmikasować blenderem aż utworzy się pasta pomidorowa.
Miksowanie ugotowanych pomidorów..............................................
Lekko podrośnięte ciasto rozwałkowujemy na cienki placek o wymiarach dużej brytfanny w której będzie pieczona pizza, a następnie przełożyć placek na natłuszczoną blachę.
Rozwałkowane ciasto.............................................
Ułożone na blasze ciasto smarujemy pastą pomidorową.
Z sosem pomidorowym.......................................................
Sos pomidorowy posypać bazylią, a nastepnie układamy na nim plasterki szynki.
Z szynką i bazylią.........................................................................
Na szynkę wysypać pokrojoną w kostkę paprykę i odsączoną kukurydzę.
Z papryką i kukurydzą......................................................
Na końcu układamy poszatkowane w plasterki pieczarki i obsypujemy całość startym na tarce o grubych oczkach serem.
Z pieczarkami.............................................................................
Pizze pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 225'C przez około 20-30 minut. Upieczona pizza najlepiej smakuje na gorąco, ale zimny kawałeczek również jest niczego sobie. Smacznego !!!
Pizza pieczarkowa z dodatkami.......................................................................
I jeszcze kawałeczek........................................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2010/02/Pizza-z-pieczarkami-z-dodatkami.html