ßßß Cookit - przepis na Zupa buraczkowa

Zupa buraczkowa

nazwa

Wykonanie

< Zupa brukselkowa
Zupa pieczarkowa z topionym serkiem >
Zupa buraczkowa
Skladniki:
4 buraki
4 ziemniaki
Kawałek selera
Kawałek pora
1duza marchewka
Fasolka szparagowa (dałam z puszki)
Przyprawy: pieprz, sol
Śmietana do zabielenia
Świeży koperek/natka do posypania
Wykonanie:
Do garnka wlać 1.5-2.0 litra wody, pokrojony w kostkę seler (dałam ćwiartkę) kawałek pora w całości, marchewkę w kostkę,ziemniaki w kostkę oraz obrane buraczki w kostkę. Gotować na wolnym ogniu do momentu aż buraki i ziemniaki będą miękkie.W międzyczasie wyjąc pora(ja akurat nie potrzebowałam go do tej zupy, ale por nadał jej smaku) Dodać fasolkę z puszki (jeśli dajemy mrożoną lub świeżą należy dodać w połowie gotowania warzyw) Doprawiamy sola, pieprzem. Zabielamy śmietaną lub zostawiamy czysta. Posypujemy świeżym koperkiem lub natką.
Smacznego !
About Pani Kucharka
View all posts by Pani Kucharka >
< Zupa brukselkowa
Zupa pieczarkowa z topionym serkiem >
Źródło:http://panikucharka.pl/zupy-i-kremy/zupa-buraczkowa