< Zupa brukselkowaZupa pieczarkowa z topionym serkiem >Zupa buraczkowaSkladniki:4 buraki4 ziemniakiKawałek seleraKawałek pora1duza marchewkaFasolka szparagowa (dałam z puszki)Przyprawy: pieprz, solŚmietana do zabieleniaŚwieży koperek/natka do posypaniaWykonanie:Do garnka wlać 1.5-2.0 litra wody, pokrojony w kostkę seler (dałam ćwiartkę) kawałek pora w całości, marchewkę w kostkę,ziemniaki w kostkę oraz obrane buraczki w kostkę. Gotować na wolnym ogniu do momentu aż buraki i ziemniaki będą miękkie.W międzyczasie wyjąc pora(ja akurat nie potrzebowałam go do tej zupy, ale por nadał jej smaku) Dodać fasolkę z puszki (jeśli dajemy mrożoną lub świeżą należy dodać w połowie gotowania warzyw) Doprawiamy sola, pieprzem. Zabielamy śmietaną lub zostawiamy czysta. Posypujemy świeżym koperkiem lub natką.Smacznego !About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Zupa brukselkowaZupa pieczarkowa z topionym serkiem >