Wykonanie
< Ciasto mocno
cytrynoweMozzarella z domowym pesto z
bazylii i
sosem czosnkowym >Duszony
bakłażan w pomidorach
Gorąca pyszna potrawka z
bakłażana, doskonała do
ryżu,
pieczywa oraz jako dodatek do drugiego dania
mięsnego np.
kurczaka. Jest przepyszna, polecam!Składniki:2
bakłażany3 ząbki
czosnkuPuszka
pomidorów krojonych3
pomidory świeże
Sól,
pieprz,
tymianek,
oreganoOliwki czarne bez pestekKostka bulionowa warzywna50 gr
masłaWykonanie:
Bakłażany pokroić w w dużą kostkę, ugotować w
bulionie do miękkości ale nie rozgotować.Na głębokiej patelni rozpuścić
masło, przesmażyć na nim przeciśnięty przez praskę
czosnek,dodać ugotowany
bakłażan ( dobrze odcedzony z
wody)Po około 10 minutach dodać
pomidory z puszki, oraz pokrojone w kostkę świeże
pomidory(wcześniej sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórę)Doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
tymiankiem i
oregano. Potrzymać na wolnym ogniu chwilkę do momentu aż
pomidory się zagrzeją.Na koniec dodać całe
czarne oliwki.
Propozycja podania, z
ryżem i pieczonym
kurczakiem.Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Ciasto mocno
cytrynoweMozzarella z domowym pesto z
bazylii i
sosem czosnkowym >