Wykonanie
            Mocno aromatyczne, przyprawione warzywka. Dla mnie i mojego 
męża pycha, uwielbiam takie mieszanki. 
Kalafior trochę mi się rozgotował ale potrawka i tak była smaczna i syta. Przepis z bloga Kulinarna pasja Hani - Kasi .

Składniki :2 łyżki 
oleju lub 
masła klarowanego ( u mnie 
olej i dałam go nieco więcej )2 łyżki nasion 
kminu rzymskiego2 średnie 
cebule2 ząbki 
czosnku1/2 łyżeczki startego świeżego 
imbiru1 
chilli świeże zielone lub suszone lub 1/4 łyżeczki 
chilli w proszku ( u mnie 1 
chilli czerwone )łyżka 
curry w proszku1/2 łyżeczki 
kurkumyłyżeczka mielonej 
kolendry1 
kalafior (u mnie 2 małe )3 średnie 
ziemniakisól2 łyżki posiekanej świeżej 
kolendryCebule kroimy w półplasterki. 
Kalafiora dzielimy na niewielkie różyczki. 
Ziemniaki kroimy w średnią kostkę. 
Czosnek i papryczkę siekamy drobno ( jeśli używamy suszonej, rozdrabniamy ją w moździerzu ).W garnku rozgrzewamy 
olej lub 
masło. Na dobrze rozgrzany tłuszcz wrzucamy 
kmin. Chwilę podsmażamy. Następnie dokładamy 
cebulę, 
czosnek, 
chilli, 
imbir, suche 
przyprawy. Podsmażamy aż 
cebula nieco zmięknie.Dokładamy 
ziemniaki, 
kalafior. Przykrywamy i gotujemy na średnim ogniu do momentu aż warzywa zmiękną. Pamiętając aby od czasu do czasu przemieszać. Gotowe doprawiamy 
solą. Podajemy posypane 
kolendrą.Konsumować można samo lub z gęstym 
jogurtem. My zajadaliśmy same. Myślę, że świetnie by smakowały z mizerią.Smacznego :)