Wykonanie
Moja ulubiona, mimo, ze zawiera więcej składników i odrobinę więcej czasu potrzeba na jej zrobienie niż tradycyjnego gyrosa. To właśnie tą wolę bardziej. Jest to mieszanka świeżych i
konserwowych warzyw z dodatkiem
jaja i
szynki. Do tego wierzchni sos, mniam pycha :) Gorąco polecam :) Przepis z gazetki " Przyślij przepis 5/2009 "

Składniki :Ilość składników zależy od wielkości naczynia w jakim chcemy ułożyć
sałatkę. Ten przepis jest na dość sporą misę. Dlatego jeśli dysponujecie mniejszym pojemnikiem śmiało można zrobić z połowy skadników.1/2 główki
kapusty pekińskiej4 małe
pomidory30 dag
szynki z
kurczakakilka
ogórków korniszonychokoło 4-5
jajek1
ogórek wężowy20 dag
żółtego serapuszka
kukurydzySkładniki na sos :mały
majonezmały
jogurt naturalnykopereksól,
pieprzJaja gotujemy na twardo.
Kapustę drobno kroimy.
Pomidory,
ogórki,
kurczaka kroimy w słupki.
Ser zcieramy na grubych oczkach.
Jaja po ostudzeniu i obraniu kroimy w ćwiartki lub w plastry.
Kukurydzę odcedzamy na sicie.
Majonez z
jogurtem łączymy, dodajemy pocięty
koperek, solimy,
pieprzymy do smaku. Odstawiamy.W misce układamy kolejno
kapustę,,
pomidory,
szynkę,
kukurydzę,
korniszony,
jaja,
ogórek wężowy,
żółty ser. Całość polewamy
sosem jogrtowo-
majonezowym. Odstawiamy
sałatkę do lodówki.Smacznego :)Przepis bierze udział w akcji : Wielkanocne smaki, ekspresowo w kuchni.