Wykonanie
            Nigella powiedziała, że " najlepsze ozdoby to te jadalne " i ja jestem tego samego zdania. A popcorn, który zaproponowała w jednym ze swoich odcinków w pogramie " Nigella Expresowo "miło mnie zaskoczył. Fajnie, że z tak prostej przekąsi zrobiła coś bardziej wykwintnego. Ja do tej 
pory kukurydzę jadłam jedynie z 
solą. Pierwszy raz zrobiłam tego typu mieszankę i od dziś tylko tak 
będe jadła popcorn bo strasznie mi posmakowało a co więcej nie mogłam przestać sięgać ręką do miseczki aż nie zobaczyłam dna :) Uzależnia ;)

Składniki :2 łyżki stołowe 
oliwy200 g 
ziaren kukurydzyOliwę wlewamy do garnka, wrzucamy 
kukurydzę, stawiamy na średnim ogniu, przykrywamy pokrywką. Czekamy aż się wypraży.Ponad to :4 łyżki stołowe 
masła2 łyżeczki mielonego 
cynamonu2 łyżeczki mielonego 
kminu2 łyżeczki 
papryki w proszku4 łyżeczki 
soli ważnonej ( specjalna do popcornu )( u mnie zwykła 
sól, dałam 2 łyżeczki )4 łyżeczki 
cukru ( dałam 1,5 )
masło roztapiamy w garnku, dorzucamy wszystkie 
przyprawy wyżej wymienione, mieszamy. Gdy 
masło sie już roztopi, a 
kukurydza będzie gotowa polewamy ją sosem. Dokladnie mieszamy.Smacznego :)