Składnikiciasto:60 dkg mąki1 kostka margaryny2 żółtka1/2 szklanki ciepłego mleka3/4 kostki drożdży1 łyżeczka soli1 łyżeczka ziół prowansalskichfarsz:1/2 litrowego słoika kapusty kiszonej50 dkg pieczarek3 cebulesól, pieprzkminekSposób przygotowaniaDrożdże rozmieszać w mleku i poczekać aż wyrosną. Mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtka, sól i zioła i powoli połączyć z drożdżami. Zagnieść ciasto i rozwałkować na około 5 mm.Kapustę odgotować. Odcedzić i odcisnąć. 1 cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Doprawić sola i pieprzem. Pozostałe 2 cebule pokroić drobno podsmazyć na złoto. Kapustę i pieczarki zemleć w maszynce na grubym sitku. Dodać cebulkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.Z ciasta wykrawać szklanką krążki, napełniać farszem i sklejać pierożki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Białka trochę roztrzepać i posmarować wierzch pierożków. Posypać kminkiem. Piec ok. 30-40 minut na złoty kolor w pierniku rozgrzanym do 190 stopni.Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL