PieczarkowceSkładnikiciasto:2 szklanki mąki1/2 kostki margaryny2 żółtka1 jajko1 płaska łyżeczka soli1 łyżka octu2 dkg drożdży świeżych + 2 łyżeczki cukru + 100 ml śmietany 18%farsz:3 cebule70 dkg pieczareksól, pieprzsłodka i ostra paprykazioła prowansalskieSposób przygotowaniaDrożdże wymieszać ze śmietaną i cukrem. Mąkę posiekać z margaryną i dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto i odłożyć je na pół godziny. Pokrojoną cebulę zeszklić, dodać drobno pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania soku, doprawić. Ciasto rozwałkować, przekroić wzdłuż na pół, na każda połowę nałożyć farsz pieczarkowy, zwinąć wzdłuż dłuższego boku i pokroić. Zawijaski układać na blaszce, odstawić na pół godziny i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL