Na obiad :)Składnikiciasto:15 dkg mąki7 dkg margaryny2 łyżki śmietany1/2 łyżeczki solifarsz:3 filety z udka kurczaka100 świeżego szpinakukawałek pora3 ząbki czosnku1 łyżka masłasól, pieprzprzyprawa do kurczakaolej2 jajka2 łyżki śmietanykawałek żółtego serasłodka paprykaSposób przygotowaniaZ podanych składników zagnieść kruche ciasto. Wykleić nim dwie foremki o średnicy 13 cm. Wstawić do lodówkiFilety z udek pokroić, posypać przyprawami, skropić olejem i usmażyć. Dodać pokrojonego pora i masło, a po 2-3 minutach opłukany szpinak. Smażyć aż zwiędnie. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do farszu. Doprawić do smaku.Farsz wyłożyć na ciasto. Jajka roztrzepać ze śmietaną. Zalać nimi farsz. Wierzch posypać startym żółtym serem i słodką papryką. Zapiekać 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL