Krokiety z piekielnym farszemSkładnikinaleśniki:1,5 szklnaki mąki2 szklanki mleka1 jajko1 łyżka olejusólzioła prowansalskiefarsz:40 dkg pieczarekkawałek cukinii ok. 20 dkg1/2 niedużej kapusty pekińskiej2 cebule3 zabki czosnku1 papryczka peperoni (u mnie suszona)sól, pieprzsłodka i ostra paprykado panierowania:1 jajkobułka tartaSposób przygotowania:Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Usmażyć cienkie i blade naleśniki. Mi wyszło 12.Cukinię wydrążyć, razem z pieczarkami zetrzeć na tarce o grubym oczku. Cukinię można lekko odcisnąć. Pekinkę drobno pokroić.Cebulę pokroić w kostkę, posypać słodką papryką i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.Do zeszklonej cebuli dodać warzywa i papryczkę pepeproni. Smażyć aż odparuje sok. Doprawić do smaku.Farsz nakładać na naleśniki, zwijać i panierować w rozkłóconym jajku i bułce.Darmowy Hosting CBA.PL