Wykonanie
Kurki - nic dodać, nic ująć :)Składniki:naleśniki1 szklanka
wodymąka1
jajko1 płaska łyżeczka
soli1 łyżka
olejufarsz200 g
kurek1 pojedynczy
filet z kurczaka3
cebulesól,
pieprz1 łyżka
masła klarowanegodo panierowania:1
jajkobułka tartasól,
pieprz,
słodka paprykaSposób przygotowania
Kurki oczyścić, pokroić i odgotować przez 2 minuty w osolonym wrzątku.Fileta pokroić w drobną kostkę, obsypać
solą i
pieprzem i obsmażyć na
maśle. Dodać posiekaną
cebulę, a kiedy się zeszkli -
kurki. Doprawić dolą i
pieprzem, smażyć jeszcze 3-4 minuty.Przygotować naleśniki,
maki dodać tyle, aby uzyskać ciasto o odpowiedniej konsystencji. Usmażyć 5 dużych naleśników. Na środek każdego nałożyć farsz, zwinąć, panierować w
jajku i
bułce, obsmażyć na złoto. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL