ßßß
Cookit - przepis na Sposób przygotowania
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sposób przygotowania
Składniki
Margaryna
Cukier
Jajko
Mąka
Proszek do pieczenia
Kakao
Rabarbar
Masło
Budyń śmietankowy
Aromat spożywczy
Śmietanka
Mleko
Czekolada
Wykonanie
SkładnikiCiasto:250 g
margaryny
250 g
cukru
6
jajek
400 g
mąki
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
2 łyżki
kakao
1/2 kg
rabarbaru
Masa:250 g
masła
1
budyń śmietankowy
3 łyżki
cukru
aromat do ciast
śmietankowy
1 1/4 szkl
mleka
czekolada
do dekoracji
Rabarbar
obrać i pokroić na drobne kawałki.
Miękką margarynę
utrzeć z
cukrem
. Cały czas ucierając wbić po jednym
jajku
. Wsypać
mąkę
przesianą z
proszkiem do pieczenia
i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części.Do jednej wsypać
kakao
i wymieszać. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, posypać
bułką tartą
. Wyłożyć ciasto jasne,
potem
ciemne. Posypać
rabarbarem
i piec 40-45 minut w temp. 180 stopni.
Budyń
zagotować z
mlekiem
i
cukrem
(wg przepisu na opakowaniu).
Masło
utrzeć na puszysta masę. Cały czas ucierając dodać po łyżce ostudzonego budyniu i
olejek śmietankowy
(masa powinna być gładka i jednolita). Kremem posmarować wierzch upieczonego ciasta. Posypać startą
czekoladą
.
Źródło:
http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,341679407,title,Rabarbar-na-fali,index.html
Przepisy powiązane
Czekoladowe muffinki
Krem:
Milky way & magic stars cupcakes
murzynek z jabłkami
Murzynek
Składniki powiązane (0)