ßßß Cookit - przepis na Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

nazwa

Wykonanie

Składniki
Ciasto:
250 g margaryny
250 g cukru
6 jajek
400 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1/2 kg rabarbaru
Masa:
250 g masła
1 budyń śmietankowy
3 łyżki cukru
aromat do ciast śmietankowy
1 1/4 szkl mleka
czekolada do dekoracji
Rabarbar obrać i pokroić na drobne kawałki.
Miękką margarynę utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając wbić po jednym jajku. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części.Do jednej wsypać kakao i wymieszać. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto jasne, potem ciemne. Posypać rabarbarem i piec 40-45 minut w temp. 180 stopni.
Budyń zagotować z mlekiem i cukrem (wg przepisu na opakowaniu). Masło utrzeć na puszysta masę. Cały czas ucierając dodać po łyżce ostudzonego budyniu i olejek śmietankowy (masa powinna być gładka i jednolita). Kremem posmarować wierzch upieczonego ciasta. Posypać startą czekoladą.
Źródło:http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,341679407,title,Rabarbar-na-fali,index.html