Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Boczek smarowny
ŁOPATKA Z
SZYNKOWARA wg. Izy »Zupa rybna

-
ryby lub jadalne pozostałości z ryb: głowy, ogony, kręgosłup z ośćmi, skóra. Tu użyte z
łososia i
halibuta-
pieprz-
ziele angielskie-
listek laurowy-
gałka muszkatołowa mielona-
sól-
włoszczyzna-
czosnekDo garnka wkładamy
rybne kawałki. Dodajemy
włoszczyznę,
czosnek oraz
pieprz i
ziele angielskie w ziarnach. Zalewamy
wodą, tak aby wszystko było zakryte. Gotować
wywar ok. 1,5h. Przecedzić. Dodać
sól,
gałkę muszkatołową i ewentualnie
pieprz do smaku. Włożyć
makaron. Gotować 10-15 min. Można dodać
śmietany. Jeśli użyliśmy całych ryb to z ich
mięsa można zrobić pulpety i dodać do zupy. Smacznegoponiedziałek, 13 października 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter