Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Suszone pomidory Marioli
Kiełbasa Stefana »
Polędwiczki dojrzewające z dzika
Składniki:-
polędwiczki (małe) z dzika lub jeśli brak to wieprzowe (na foto z dzika)- marynata peklująca aromatyczna-
sól + peklosól 2:1-
czosnek granulowany-
pieprz naturalny-
czosnek granulowany-
ziele angielskie-
jałowiec-
kolendra-
gorczyca-
rozmaryn-
liść laurowyPolędwiczki natrzeć marynatą w ilości ok 30g/kg
mięsa. W nakrytym naczyniu pozostawić na 48h w lodówce.Następnie wyjąc i powiesić na haku na 2 doby w temp. ok 15 stopni.Po tym czasie powiesić w wędzarni i wędzić
dymem o temp. do 30 stopni ok 6h.Pozostawić w zimnej wędzarni na 7-10 dni. Następnie podwędzić trzy
razy co drugi dzieńSmacznegoniedziela, 07 września 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter