Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa Stefana
Kiszka ziemniaczana wg. Arkadiusza »Marynata aromatyczna do peklowania na suchoMarynata aromatyczna do peklowania na sucho
Najczęściej używam do wyrobów dojrzewającychSkładniki:-
sól + peklosól 2:1-
czosnek granulowany-
pieprz naturalny-
czosnek granulowany-
ziele angielskie-
jałowiec-
kolendra-
gorczyca-
rozmaryn-
liść laurowyWymieszać
sól z peklosolą.
Przyprawy połamać, rozetrzeć dość grubo w moździerzu. Nie mielimy. Dodajemy wg. uznania dość dużo.Mieszamy. Przesypujemy do szczelnego opakowania. Odstawiamy na kilka dni i gotowe.Używamy do nacierania na sucho, czyli peklujemy na sucho dodając 20-30g/kg wyrobu, czas peklowania w lodówce 3-5 dni.Można też używać do peklowania
mięsa na
kiełbasy dojrzewające. Dodajemy wtedy 18-24g/kgczwartek, 18 września 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter