ßßß
W smaku przypomina trochę piernik. Często proponowane, jako ciasto wegetariańskie i w sklepach z tzw.: zdrową żywnością.Moje dzieci bardzo je lubią. Elu dzięki za przepis!!!Składniki:- 1 szk. cukru,- 3 jaja,- szczypta soli,-1 szk. tarkowanej marchewki,- 100 ml oleju,- 250 g mąki,- 1 łyżeczka cynamonu,- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej,- 1 łyżeczka sody oczyszczonej,- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,- 0,5 szk. orzechów włoskich rozdrobnionych,- 0,5 szk. rodzynekSposób przygotowania:Jaja ubić ze szczyptą soli i cukrem na puszystą masę. Dodać olej i dalej mieszać. Suche składniki: mąka, soda, proszek, cynamon, gałka- wymieszać oddzielnie i stopniowo dodawać do masy jajecznej mieszając delikatnie (najlepiej łyżką). Na końcu dodać marchewkę i bakalie. Ciasto wylać do wysmarowanej formy. Piec ok. 1h w temp. 180°.środa, 02 października 2013, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter