Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Smalec z dzika
Chipsy ze skórek - Chicharron »Pasztet z jelenia
Składniki:- 1,5kg
mięsa z jelenia bez kości,- 0,5kg tłustego
boczku z dzika,- wątroba z jelenia,- płucka jelenia,- nerka jelenia,-
serce jelenia,- 2 duże
cebule,- podgrzybki suszone,- pół
bagietki,- 3
jaja,- 3 łyżki gęstej
śmietany,- pół łyżeczki
tymianku,- 1/4 łyżeczki mielonego jałowca,- 1/4 łyżeczki
rozmarynu,-
sól i
pieprz do smaku,- 4-5 czubatych łyżek
smalcu domowego,- kieliszek wytrawnego,
czerwonego wina,
Mięso zalać
winem i odstawić na noc do lodówki. Następni zemleć na sitki 2mm. Pozostałe
mięsa sparzyć, pokroić w kostkę i zemleć na sitku 2mm razem z
bułką. Dodać
przyprawy oraz
smalec i
wino i kutrować lub zmiksować za pomocą malaksera.
Uzyskaną masą wypełnić foremki jednorazowe alu.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 180-200 stopni. Nakryć folią alu i piec ok 1h.
Następnie wystudzić i wstawić do stężenia do lodówki.Smacznegosobota, 18 grudnia 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter