Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Jajka wielkanocne inaczej
Rybka zapiekana na ostro »Wędzone uszy
Jest to typowa Litewska przekąska do
piwa.Składniki:- uszy wieprzowe,-
sól,-
pieprz,Uszy oczyścić. Można odkroić grubszą część od strony nasady lub pozostawić i wykorzystać
potem do wyrobów lub np do bigosu.Uszy najpierw parzymy w wodzie o temp. ok 75 stopni przez 2-3 godziny. Następnie osuszamy i wieszamy w wędzarni.
Wędzimy ciepłym
dymem do uzyskania odpowiedniego koloru. Następnie kroimy w paski i wcinamy np z
piwkiem. Pozostałe grubsze wędzone części zużywamy do
kiełbas lub innych wyrobów.Smacznegoponiedziałek, 02 kwietnia 2012, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter