ßßß Cookit - przepis na Wędzone uszy

Wędzone uszy

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Jajka wielkanocne inaczej
Rybka zapiekana na ostro »
Wędzone uszy
Jest to typowa Litewska przekąska do piwa.
Składniki:
- uszy wieprzowe,
- sól,
- pieprz,
Uszy oczyścić. Można odkroić grubszą część od strony nasady lub pozostawić i wykorzystać potem do wyrobów lub np do bigosu.
Uszy najpierw parzymy w wodzie o temp. ok 75 stopni przez 2-3 godziny. Następnie osuszamy i wieszamy w wędzarni.
Wędzimy ciepłym dymem do uzyskania odpowiedniego koloru. Następnie kroimy w paski i wcinamy np z piwkiem. Pozostałe grubsze wędzone części zużywamy do kiełbas lub innych wyrobów.
Smacznego
poniedziałek, 02 kwietnia 2012, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2012/04/Wedzone-uszy.html