Wykonanie

Makaron z
serkiem brie w sosie
śmietanowym posypany
płatkami prażonych
migdałów to szybkie, niezwykle proste, a zarazem eleganckie danie. Delikatność
łososia w lekkim sosie
śmietanowym to idealne połączenie smaków i ciekawy pomysł na obiad.

ok. 300 g
makaronu3 ząbki
czosnku250 ml
śmietanki 30%3
serki śmietankowe (typu
kiri)
przyprawa:
bazylia,
tymianek,
lubczyk,
pieprz,
sóloliwaok. 200 g
serka brieok. 70 g
płatków migdałów
Czosnek podsmażamy na
oliwie, dodajemy
śmietankę,
serki śmietankowe i podgrzewamy do rozpuszczenia, doprawiamy
bazylią,
tymiankiem,
lubczykiem,
pieprzem i
solą (po szczypcie).
Płatki migdałów podprażamy na suchej patelni do bardzo lekkiego zrumienienia.Ugotowany al dente
makaron mieszamy z sosem, przekładamy na talerze, a na wierzch wykładamy pokrojone kawałki
serka brie.Posypujemy podprażonymi
płatkami migdałów.Całość posypujemy mielonym
pieprzem.











