Wykonanie

Makaron z
łososiem w sosie
śmietanowym to szybkie, a zarazem eleganckie danie. Delikatność
łososia w lekkim sosie
śmietanowym to idealne połączenie smaków i ciekawy pomysł na obiad.

ok. 300 g
makaronu3 ząbki
czosnku250 ml
śmietanki 30%2 opakowania
łososia w sosie własnym (po ok. 100 g)3
serki śmietankowe (typu
kiri)2 łyżki
masłaprzyprawa:
bazylia,
tymianek,
lubczyk,
pieprz,
sóloliwaświeża
bazylia,
rozmaryn (opcjonalnie)
Czosnek podsmażamy na
oliwie, dodajemy
śmietankę,
serki śmietankowe i podgrzewamy do rozpuszczenia, doprawiamy
bazylią,
tymiankiem,
lubczykiem,
pieprzem i
solą (po szczypcie).Na
maśle lekko podsmażamy odsączonego
łososia.Ugotowany al dente
makaron mieszamy z sosem, przekładamy na talerze i wykładamy
łososia. Całość posypujemy mielonym
pieprzem. Można udekorować
rozmarynem lub listkami
bazylii.


