ßßß
Smaczna i szybka sałatka z kapusty i pomidorów z sosem jogurtowo-koperkowym. Świetnie pasuje do mięs i młodych ziemniaków.Dzięki temu, że sos jest zrobiony na jogurcie, sałatka jest lekka i niskokaloryczna, a dodatek koperek dodaje smaku i dobrze wpływa na trawienie.Składniki1/4 główki małej kapusty2 średnie pomidorysos120 g jogurtu naturalnego1/2 łyżeczki oliwy z oliwek1/2 łyżeczki soli1/3 łyżeczki pieprzu1/2 łyżeczki soku z cytryny1 łyżeczka świeżego koperkuWykonaniekapustę dość drobno posiekać, a pomidory obrać i pokroić w niewielką kostkęświeży koperek posiekać, tak by uzyskać 1 łyżeczkęwszystkie składniki sosu wymieszaćkapustę, pomidory i sos wymieszać razempodawać od razu. Sałatka jest na tyle szybka, że najlepiej przygotowywać ją zawsze na świeżoOpublikowano: 20 lipca 2014Przepis własnyLubisz? :)Fotokulinarnie na facebookuZobacz także
Potrawka z kurczaka i cukinii
Wiosenne ciasteczka migdałowe
Sałatka grecka
Muffiny korzenne z jabłkamiPlease enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by Disqus