Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Mleczny króliczek z ...Pikantne ziemniaczki z ... »Dzisiaj zapraszam Was na pyszny, szybki obiad z piekarnika. Jego wykonanie zajmuje zaledwie 30 minut. Zapiekane
piersi z kurczaka pod
serową, aromatyczną kołderką i chrupkie ziemniaczki z
sałatą, to doskonała propozycja, która powinna posmakować każdemu.Do przygotowania piersi użyłam
serka kremowego o smaku pesto i
rukoli firmy Arla Apetina. Wzbogacił on znacząco moją potrawę, nadając całości niepowtarzalnego, aromatycznego charakteru. Obiad bardzo szybko znikł z talerzy, a tak przygotowane piersi na prośbę domowników będą często pojawiały się na moim
stole. Spróbujcie.

... czyż nie wygląda smakowicie?Składniki:2
piersi z kurczaka1
serek kremowy pesto i
rukola firmy Arla Apetina1 świeża
czerwona papryka1 łyżeczka słodkiej
czerwonej paprykiDodatki:1 kg
ziemniaków5 łyżek
oliwy z oliwek + ulubione
przyprawy ziołowemieszanka
sałat z
rukoląPrzygotowanie:
Piersi z kurczaka kroimy na plastry o grubości około 0,5 cm. Na każdy kawałek nakładamy łyżką
serek kremowy pesto i
rukola firmy Arla Apetina, tak aby w całości pokryć wierzch piersi warstwą
serka.
Czerwoną paprykę kroimy w drobną kostkę, kładziemy po kilka kawałków na każdy plaster piersi posmarowany
serkiem. Tak przygotowane
mięso posypujemy po wierzchu
słodką papryką i układamy w natłuszczonym
oliwą z oliwek naczyniu żaroodpornym.Naczynie z
mięsem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut (połowa czasu z termoobiegiem).Dodatki:Równocześnie z
mięsem pieczemy ziemniaczki. Obrane, osuszone i pokrojone w ćwiartki, bądź ósemki
ziemniaki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je marynatą przygotowaną z
oliwy z oliwek i dowolnych przypraw (np. 1 łyżeczka
słodkie papryki, 1/2 łyżeczki
czosnku granulowanego, 1/2 łyżeczki
pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka
majeranku). Wkładamy do piekarnika wraz z
mięsem.Końcowe przygotowanie dania:Na talerzach układamy
miks sałat, pieczone ziemniaczki i
piersi z kurczaka pod kołderką z kremowego
serka pesto i
rukola firmy Arla Apetina.Smacznegoczwartek, 21 maja 2015, matleenpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
Daktylowe trufelki z ...Black
banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...
Waniliowo-
jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!


Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i
wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt:
[email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:

Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog