Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Pudding ryżowy z
kokosową ...
Kakaowe miodusie
ciasteczka »Dziś zapraszam Was na iście
serową ucztę. Deser powinien przypaść do gustu, każdemu kto lubi
ser i
mleczne przetwory. Znajdziecie w nim również pyszny czerwony,
truskawkowy akcent. Nie mogło przecież zabraknąć
truskawek. Czy do Was, tak jak i do mnie "uśmiechają się one" z każdego straganu?
Mleko i
przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego
białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D - dlatego często korzystam z nich w mojej kuchni.


Składniki:Masa serowa:250 g
serka półtłustego5 łyżek
mleka5 łyżek
jogurtu typ grecki3/4 łyżki
cukru lub 1/2 łyżki płynnego
mioduWarstwa truskawkowa:1 1/2 szklanki
wody2/3 szklanki
truskawek1 1/2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej1 1/2 łyżeczki
cukru ** ilość
cukru można zwiększyć, bądź zmniejszyć w zależności od naturalnej
słodyczy truskawekDodatki:3/4 łyżeczki gorzkiego
kakao6 plasterków
banana2 łyżeczki
wiórków kokosowychPrzygotowanie:Masa serowa:Do miski przekładamy
ser, wstępnie go rozdrabniamy widelcem. Następnie dodajemy
mleko. Wszystko razem mieszamy tak długo aż powstanie jednolita serowa masa. Możemy, to zrobić ręcznie (używam widelca) lub użyć miksera. Następnie dodajemy łyżka po łyżce
jogurt typu greckiego, delikatnie łącząc masę
serową z
jogurtem.Z tak przygotowanej masy odkładamy 4 łyżeczki i łączymy je z
kakao.Warstwa truskawkowa:
Owoce wsypujemy do misy blendera, miksujemy. Następnie przekładamy
truskawkowy mus do garnka z grubszym dnem, dodajemy
cukier i 1 szklankę
wody. Zagotowujemy, mieszając od czasu do czasu. W reszcie
wody rozrabiamy
mąkę ziemniaczaną. Wlewamy do gotujących się
owoców i szybko mieszamy. Gotujemy jeszcze chwilę, aż do uzyskania konsystencji gęstego
kisielu. Odstawiamy do przestudzenia.Przygotowanie warstw deseru:Do przygotowanych szklaneczek nakładamy warstwę
truskawkową. Następnie na wierzch powoli, łyżka po łyżce kładziemy warstwę
serową. Na koniec dodajemy do każdej szklanki po 2 plasterki
banana i łyżkę
kakaowej masy serowej. Wierzch posypujemy obficie wiórkami kokosowymi.SmacznegoPrzepis bierze udział w konkursie:Dodaję go do akcji:piątek, 15 maja 2015, matleenpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
Daktylowe trufelki z ...Black
banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...
Waniliowo-
jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!


Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i
wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt:
[email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:

Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog