Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Czas na śniadanie, czyli ...Od dziś codzienne nowa porcja ... »
Śmietankowo-
kokosowe babeczki sernikoweDzisiejsza propozycja jest idealna dla wszystkich zabieganych, a przede wszystkich dla tych, którzy kochają serniki i babeczki. Zapach jaki unosi się podczas ich pieczenie lub kosztowania pierwszego kęsu... Ciężko się powstrzymać na jednej babeczce :) Gdy przyjdą długo oczekiwane ciepłe, wiosenne dni babeczki możemy zabrać ze sobą na rodzinny piknik.Te piękne babeczki nadają się zarówno do porannej
kawy z koleżanką, jak i do wielkanocnych koszyczków. Udają się w dużych foremkach oraz zwykłych papilotkach do muffinków. Spróbujcie. Prosto, szybko i bardzo smacznie, czyli moje
śmietankowo-
kokosowe babeczki sernikowe.

Ilość
sera jaką dodamy do środka zależy od naszych upodobań.Składniki: (3 duże i 8 małych babeczek)Masa serowa:150 g
sera białego półtłustego2 łyżeczki budyniu
waniliowego (czubate)1
żółtkoCiasto na babeczki:1/3 szklanki
śmietany kremówki 30%2/3 szklanki
mleka4 łyżeczki
wiórków kokosowych1/2 szklanki
cukru2 1/2 szklanki
mąki pszennejszczypta
soli1/2 kostki
masła (100 g)2 całe
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczeniaPrzygotowanie:Masa serowa:
Biały ser,
żółtko oraz 2 czubate łyżeczki budyniu
waniliowego mieszamy w misce widelcem, aż do połączenia składników.Ciasto na babeczki:Przesianą
mąkę pszenną mieszamy drewnianą łyżką wraz z
proszkiem do pieczenia i szczyptą
soli. Następnie dodajemy
cukier i
wiórki kokosowe, wszystko mieszamy.
Potem do naszych suchych składników dodajemy bardzo miękkie
masło, mieszamy. Wlewamy
śmietankę 30% i
mleko, ciągle mieszając. Na koniec wbijamy
jajka. Mieszamy tak długo, aż składniki połączą się tworząc jednolite, dość gęste ciasto.Do przygotowanych foremek (wysmarowanych
masłem i obsypanych delikatnie
mąką) oraz papilotek na muffiny wkładamy ciasto naprzemiennie z masą
serową (do 3/4 wysokości foremek, ciasto bardzo wyrasta). Przygotowane babeczki sernikowe wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (góra-dół) i pieczemy 25 minut.

Babeczki zdobimy według upodobań. Można je posypać
kakao i pudrem lub oblać ulubioną polewą.Smacznegośroda, 01 kwietnia 2015, matleenpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
Daktylowe trufelki z ...Black
banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...
Waniliowo-
jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!


Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i
wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt:
[email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:

Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog