Rosół gości u nas często, ale czasem nawet najsmaczniejszy staje się nudny.Kiedy macie ochotę na zupę z kurczakiem, niekoniecznie tę klasyczną, polecam nieco szybszy i bardziej kolorowy wariant.4 pałki kurczaka1/4 bakłażana1 duża marchew1 duża cebula1 duża pietruszka3 łodygi selera naciowegopół pęczka świeżej natki pietruszkisok z połowy cytryny lub limonkiczarny pieprz mielonymakaron ryżowy (sojowy będzie lepszy, u mnie zabrakło :/ )Pałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą i zdejmujemy z nich skórę.Umieszczamy w garnku i wlewamy do niego półtora litra wody.Wsypujemy 2 łyżeczki soli do smaku.Cebulę i natkę siekamy, pietruszkę, bakłażana, marchew i selera kroimy w małą kostkę.Wszystkie warzywa dorzucamy do wody z kurczakiem i zagotowujemy.Po doprowadzeniu do wrzenia zmniejszamy płomień pod garnkiem i tak gotujemy około 40 minut.Na koniec gotowania doprawiamy zupę sokiem z cytryny lub limonki, pieprzem i solą według uznania.Wyławiamy mięso i porcjujemy.Do każdej miski wkładamy po kawałku kurczaka i ugotowanego według przepisu na opakowaniu makaronu.Całość posypujemy posiekanymi liśćmi selera naciowego i przyozdabiamy plasterkiem cytryny.Podajemy gorące.