Wykonanie

Po prostu, bez zbędnego gadania. Najlepszy przepis na krem z
pomidorów, i basta !Składniki:-1 kg dojrzałych
pomidorów-2
ziemniaki-2
marchewki-ząbek
czosnku-
sól,
pieprz,
brązowy cukier-
ocet balsamico-
oliwa extra vergine-
kurkuma-
słodka papryka w proszku-świeże
zioła -
bazylia i
rozmaryn
Przygotowanie:1. W ganku gotujemy obrane
marchewki i
ziemniaki, w
malej ilości
wody z
kurkumą2. W tym czasie pieczemy
pomidory w piekarniku. Trzeba posypać je
cukrem i świeżymi
ziołami. Skropić
octem i
oliwą. Nastawiamy je na 220 * na godzinkę. Wyobraźcie sobie że one po prostu dojrzewają jak w naturalnych warunkach, na słońcu ; )3. Po upieczeniu obieramy
pomidory ze skórki, powinna sama odchodzić i wrzucamy je do garnka z warzywami. Przewalamy też wszytko co zostało na blasze.4.Miksujemy na krem i doprawiamy do smaku,
solą,
pieprzem i
papryką. Ewentualnie można dać też suszonej
bazylii czy
oregano.5. Podajemy z łyżką
jogurtu, listkiem
bazylii i posypane
parmezanem ; )

Ja nie lubię zup, ale ta naprawdę mi smakuje, jest aromatyczna, mocno pomidorowa i rozkosznie kremowa; )W.