Wykonanie

Wiem, że dawno nie było tutaj wytrawnych przepisów, ale nie miałam okazji nic wstawić, a poza tym, jak już wspominałam nic nie poradzę na to, że jestem uzależniona od słodkości i od zapachu, który podczas pieczenia wydobywa się z piekarnika. Jednak już tyle
razy byłam proszona o wstawienie jakiegoś 'wytrawnego' przepis, że w końcu się przełamałam. Nie jest to może dla Was nic specjalnego, a przynajmniej może tak nie wygląda, ale dla mnie i dla mojej rodziny jest idealne :) Obiad jest dosyć lekki, więc na takie upały całkiem przyjemnie się go zjada i nie zajmuje wiele czasu.Składniki:/dla 2 osób/podwójna
pierś z kurczaka3 łyżki
sosu sojowegooliwa z oliwekpieprztymianek(świeży)
koperek12
młodych ziemniaków2
pomidory malinowesólbazyliaPrzygotowanie:
Mięsko myjemy, kroimy w kosteczkę, zalewamy
sosem sojowym i odstawiamy do lodówki na około 30 min. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy
oliwę i smażymy je do miękkości. Na koniec dodajemy posiekany
koperek i
tymianek.
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy z gałązką
koperku.
Pomidory zalewamy gorącą
wodą, obieramy, kroimy w kostkę, doprawiamy
solą i
pieprzem, dodajemy
bazylie.Gotowe
mięso wykładamy na talerze,
ziemniaki odcedzamy, wykładamy i posypujemy posiekanym
koperkiem. Podajemy z przygotowanymi
pomidorami.Smacznego :)

