Wykonanie
Pomysł na tą potrawę "sprzedała" mi kiedyś moja koleżanka, która bardzo ją zachwalała, więc postanowiłam zaserwować to na niedzielny obiad, po którym stwierdziłam, że ta potrawa będzie częściej gościć u mnie na
stole ;)
Pomidory,
mozzarella i świeża
bazylia to połączenie idealne, a jeśli dodamy do tego jeszcze aromatyczne
mięso z piersi kurczaka, do tego
ryż lub ziemniaczki i ulubiona surówka - mamy obiad idealny :)

Potrzebujemy:- podwójna
pierś z kurczaka- kulka
mozzarelli- świeży duży
pomidor- kilka listków
bazylii(można zastąpić suszoną)-
oliwa z oliwek-
pieprz,
sól-
bazylia suszona
Piersi z kurczaka dzielimy na filety i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy
bazylią,
solą,
pieprzem, lub ulubioną
przyprawą i smarujemy lekko
oliwą.

Na każdym filecie układamy plasterek
pomidora, następnie kilka listków
bazylii i plasterek
mozzarelli.Blaszkę wykładamy folią do pieczenia i układamy na niej
kurczaka.Zapiekamy w nagrzanym piekarniku około 15 minut.Na koniec ozdab
iamy bazylią i jeśli chcemy - skrapiamy lekko
oliwą.Podajemy z ulubionymi dodatkami.Gotowe:)