Wykonanie

Prosta, smaczna i szybka do przygotowania
sałatka z
białej kapusty. Idealny dodatek do śwątecznych dań
mięsnych.

Składniki:1/2 główki małej
białej kapusty1
marchewka1/2 puszki
kukurydzy konserwowejkawałek
pora1
jabłko2
ogórki konserwowe3 łyzki
majonezu2 łyżki kwaśnej
śmietany1 łyżka
soku z cytryny0,5 łyżka tartego
chrzanu1 łyżeczka posiekanego
koperkuświeżo zmielony
pieprzsól do smaku
koperek do dekoracji

Wykonanie:-
Kapustę bardzo cienko poszatkować.-
Marchewkę i
jabłko zetrzeć na grubej tarce,
pora drobno posiekać,
ogórki pokroić w cieniutkie plasterki.-Warzywa umieścić w salaterce, doprawić do smaku
solą i
pieprzem, dodać odsączoną z zalewy
kukurydzę i posiekany
koperek.-Z
majonezu,
chrzanu,
śmietany i
soku cytrynowego utrzeć gładki, jednolity sos.-Dodać do sałatki, dokładnie wymieszać.- Odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.-Przełożyć do salaterki i udekorować składnikami użytymi do wykonania sałatki.