ßßß
Wykonanie:-Mięso przełożyć do miski.-Wbić jajko, dodać pietruszkę, otręby, doprawić do smaku i starannie wymieszać.-Mięso wstawić na kilkanaście minut do lodówki.W międzyczasie…..-Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i lekko podsmażyć/ nie przypalić/.- Usunąć czosnek, wlać przecier pomidorowy, ok. 1/2 szklanki wody, wsypać jarzynkę i gotować na małym ogniu przez kilka minut.-Schłodzoną masę mięsną wyjąć z lodówki i uformować z niej małe okrągłe pulpeciki.-Każdą kulkę obtoczyć delikatnie w otrębach.-Smażyć z każdej strony na niewielkiej ilości oleju.-Usmażone pulpeciki odsączyć z tłuszczu i przełożyć do gotującego się sosu.-Gotować przez kilka minut na wolnym ogniu.