Ciasto mocno czekoladowe,wilgotne i dość ciężkie, nasycone delikatnym, słodkim aromatem orzechów i mango.Konsystencją podobne do brownie....ale to tylko ciasto czekoladowe.Składniki:200 g gorzkiej czekolady200 g masła150 g cukru150 g mąki3 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g orzechów/ włoskie lub laskowe/150 g mango/ kandyzowane/1 łyżeczka esencji waniliowejszczypta solikrem:150-200 g serka mascarpone1 łyżka cukru pudru2 łyżki rumuWykonanie:Przygotować prostokątną foremkę/20-30cm/ i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Czekoladę rozdrobnić , rozpuścić w "kąpieli wodnej"lub w kuchence mikrofalowej i połączyć z masłem. Pozostawić do schłodzenia .Jajka ubić z cukrem i wanilią na puszystą masę i połączyć czekoladową i masłem. Dodać mąkę z proszkiem, orzechy ,pokrojone w kostkę mango i delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto wlać do formy ,wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.30 min w temp.180 st. Gotowe ciasto schłodzić i posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.W wersji wzbogaconej można przygotować delikatny krem z serka mascarpone /wszystkie składniki dokładnie połączyć/ i wyłożyć na wierzch ciasta, ozdobić orzechami i kandyzowanym mango .Wierzch ciasta skropiłam delikatnie karmelem.