ßßß
Składniki:100g czekolady gorzkiej100g masła160g cukru4 jajka50g mąki1/4 łyżeczki sodyszczypta soliCzekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, najlepiej mikserem. Dodać mąkę, sodę i sól. Następnie dodać roztopioną czekoladę i masło. Najlepiej poczekać aż ostygną, często jednak wlewam od razu i szybko mieszam. Przelać do papilotek i piec w piekarniku rozgrzanym do 180st C około 20-25mi, do suchego patyczka.Składniki na krem:250g serka mascarponekilka łyżeczek cukru pudru100g czekolady gorzkiejCzekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Serek utrzeć z cukrem i połączyć z rozpuszczoną czekoladą. Krem schłodzić przez około 1h w lodówce. Przełożyć krem do rękawa lub szprycy i wyciskać krem wg uznania.Smacznego:)