Wilgotne, przepyszne ciasto z truskawkami. Robi się je ekspresowo, jest dziecinnie proste w przygotowaniu. Z podanej porcji składników wychodzi duża blaszka wysokiego ciasta. Ma tylko jedną wadę- znika błyskawicznie!*blaszka 25*34 cmSkładniki:6 jajek1 i 1/2 szklanki jogurtu naturalnego4 i 1/2 szklanki mąki1 i 1/2 szklanki oleju2 szklanki cukru1 torebka proszku do pieczeniaszczypta soli500 g truskawek2 łyżki płatków migdałowychcukier puder do posypaniaBiałka oddzielić od żółtek i ubić z solą na sztywno. Mąkę,cukier, jogurt, olej, żółtka i proszek do pieczenia umieścić w misce i wymieszać na najniższych obrotach miksera krótko, tylko do połączenia składników. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto (jest dość geste) a na wierzch położyć truskawki pokrojone w połówki. Posypać migdałami. Piec około godziny w 180*C. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.