ßßß
Mam dziś dla Was przepis, który powstał przypadkiem, w trakcie robienia. Wyszła z tego przepyszna potrawka, która można zaprawić na zimę do słoików i zjeść np. z ryżem i kurczakiem, z makaronem lub jako dodatek do obiadu. Ciekawe połączenie grzybów, papryki i brokuła, doprawione smakiem pomidorów i ostrej papryki. Polecam!Składniki:2 kg grzybów (użyłam maślaków)3 duże czerwone papryki1 duży brokuł3 główki cebuli300 g koncentratu pomidorowegoolej do smażeniaostra paprykapieprzsól do smaku według uznaniałyżka octuczosnekW rondlu rozgrzać olej. Cebulę pokroić w piórka i wrzucić na olej. Wrzucić oczyszczone i pokrojone grzyby. Dusić chwilę, po czym dodac pokrojoną paprykę, brokuła oraz czosnek. Dusić około 20 minut. Dodać koncentrat oraz przyprawy i gotować jeszcze chwilę. gorące przełożyć do słoika lub podać.