Sezon owocowy jest dość krótki, dlatego trzeba go maksymalnie wykorzystać. W ogródku obrodziły nam wielkie maliny i aż prosiły się, żeby zatopić je w galaretce. Tak właśnie powstało kolejne nasze ulubione ciasto. Można by powiedzieć, że nie ma w nim nic szczególnego ale te dojrzałe w słońcu słodkie maliny nadają mu smaku i aromatu. Warto się skusić :)*foremka 24*24 cmSkładniki: na ciasto:3 jajka1/2 szklanki mąki1/3 szklanki kakao3/4 szklanki cukru3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na krem:500 ml mlekaopakowanie budyniu malinowegołyżka mąki ziemniaczanejkostka masła3 łyżki cukrudodatkowo:1/2 szklanki posłodzonej herbaty malinowej2 galaretki malinoweopakowanie delicji o smaku malinowymszklanka malinPrzygotować biszkopt: białka ubić na sztywno i nadal ubijając dosypywać cukier. Następnie dodawać o jednym żółtku. Kiedy masa będzie puszysta dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i przelać do foremki. Piec w 180*C około 40 minut. Wystudzić.Przygotować krem: budyń, mąkę ziemniaczaną i cukier wymieszać z odrobiną mleka i wlać na gotujące się pozostałe mleko. Ugotować gęsty budyń i wystudzić. Miękkie masło utrzeć najpierw samo a następnie dodawać po łyżce budyniu.Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody. Biszkopt naponczować wystudzoną herbatą. Na biszkopcie rozsmarować krem. Na nim ułożyć delicje i maliny. Zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki na kilka godzin.