ßßß
Idealne ciasto dopopołudniowej herbatki.Bardzo prostea przy tym ekonomiczne i szybkie w wykonaniu.2 szklanki cukru, kostka Kasi,3 łyżki kakao, 4 jajka,7 łyżek mleka, cukier waniliowy,łyżeczka proszku do pieczenia,2 szklanki mąki.Cukier, tłuszcz, kakao i mlekozagotować, mieszając.Kiedy masa przestygnie dodaćżółtka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mąkę.Ubić białka i wszystko delikatnie wymieszać.Okrągłą blaszkę natłuścić, wysypać bułką tartą.Wlać ciasto. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 35-40 minut.Przygotować lukier. Do tego celu użyłam cukru pudru kakaowego.Rozpuściłam go w odrobinie mleka, polałam wystudzone ciasto.Ozdobiłam połówkami winogron i wiórkami kokosowymi.