Wykonanie

Idealne ciasto dopopołudniowej
herbatki.Bardzo prostea przy tym ekonomiczne i szybkie w wykonaniu.2 szklanki
cukru, kostka Kasi,3 łyżki
kakao, 4
jajka,7 łyżek
mleka,
cukier waniliowy,łyżeczka
proszku do pieczenia,2 szklanki
mąki.
Cukier, tłuszcz,
kakao i
mlekozagotować, mieszając.Kiedy masa przestygnie dodać
żółtka,
proszek do pieczenia,
cukier waniliowy i
mąkę.Ubić
białka i wszystko delikatnie wymieszać.Okrągłą blaszkę natłuścić, wysypać
bułką tartą.Wlać ciasto. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 35-40 minut.Przygotować
lukier. Do tego celu użyłam
cukru pudru kakaowego.Rozpuściłam go w odrobinie
mleka, polałam wystudzone ciasto.Ozdobiłam połówkami
winogron i wiórkami kokosowymi.