Wykonanie
Znakomite!!! Więcej chyba nie muszę pisać!



Składniki:100 g
cukru1/2 łyżeczka
soli70 g miękkiego
masła1
jajko500 g
mąki pszennej2 łyżeczki suchych
drożdży (8 g)1 szklanki
mlekaSkładniki na nadzienie:kostka
twarogu2 łyżeczki
cukru waniliowego2 łyżki
śmietany słodkiej
Twaróg wymieszać z z resztą składników w razie potrzeby dodać
cukru.Składniki na kruszonkę:100 gr
masła80 gr
cukruokoło 100 gr
mąki2 łyżki
kakao2 łyżki
cukru waniliowegoWszystkie składniki na kruszonkę dokładnie wyrobić palcami.Składniki na
lukier:
cukier pudersok z cytrynyodrobina
śmietany słodkiejWszystkie składniki dokładnie wymieszać.Dodatkowo:
dżem dowolny (u mnie były 2 :
jagodowy i
truskawkowy)Wszystkie składniki połączyć w naczyniu. Wyrobić ciasto, odłożyć do podwojenia objętości w ciepłe miejsce.Po tym czasie ciasto wyjąć, lekko wyrobić. Podsypując delikatnie
mąką rozwałkować i wycinać krążki szklanką.Gotowe krążki odstawić znowu do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Następnie łyżeczką zrobić lekkie wgłębienia i nakładać farsz
serowy, troszkę
dżemu i kruszonkę.Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 25 minut, aż bułeczki będą dobrze wypieczone. Jeszcze ciepłe polukrować.