Smacznie i kolorowoBlog w trakcie przenoszenia na: http: zesmakiemizpasja.blogspot.comOstatnie wpisyPrzeniesienie blogaCannelloni z sosem ...Drożdżówki z budyniem i ...Ciasteczka marcepanoweWyniki konkursuNew York CheescakeBułeczki ziołowe z otrębami, ...Konkurs :)Pełnoziarniste, kakaowe ...Naleśniki ze szpinakiem i ...Pisz blogzamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Na zielonoNaleśniki z serem i nektarynkami »Proste, niezawodne i ponadczasowe spaghetti :)Dla dwóch osób:200g makaronu spaghetti (najlepiej z pszenicy durum)200g mięsa mielonego z indyka1 duże opakowanie pomidorów w puszce1 papryka czerwona1 cebulakilka listków bazyliipieprz i sóltłuszcz do podsmażenia cebuli i mięsaPrzygotowanie:Makaron gotujemy al dente. Cebulkę i paprykę kroimy i podsmażamy na patelni. Gdy się zarumieni dodajemy mięso, wszystko razem podsmażamy przez ok 10 minut. Następnie dodajemy pomidory w puszcze i doprawiamy do smaku. Dusimy wszystko przez 15 minut. Sosem polewamy makaron i dekorujemy bazylią, buon appetito!Kamilaśroda, 27 czerwca 2012, sisterskitchenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBack