Wykonanie
Smacznie i kolorowoBlog w trakcie przenoszenia na: http: zesmakiemizpasja.blogspot.comOstatnie wpisyPrzeniesienie bloga
Cannelloni z sosem ...Drożdżówki z
budyniem i ...
Ciasteczka marcepanowe
Wyniki konkursuNew York CheescakeBułeczki
ziołowe z
otrębami, ...Konkurs :)Pełnoziarniste,
kakaowe ...Naleśniki ze
szpinakiem i ...Pisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisuWiosenna
sałatka »Składniki dla 4 osób :500 g
piersi z kurczaka200 g
makaronu do dań z woka1 duże
mango1 duży
por100 g
pędów bambusa300 ml
niesłodzonego mleka kokosowegosos sojowymieszanka przypraw do dań azjatyckich
papryka mielona
czosnek granulowany
oliwaPrzygotowanie:
Mięso nacieramy
oliwą,
sosem sojowym,
papryką mieloną,
czosnkiem granulowanym i
przyprawą do dań z woka. Odstawiamy na 15 min. W tym czasie zalewamy
makaron wrzącą
wodą i czekamy aż będzie miękki - ok 5 min. następnie odcedzamy.
Mięso wrzucamy do rozgrzanego woka (na niewielką ilość
oliwy) podlewamy
wodą jeśli istnieje taka potrzeba (nie dodajemy więcej tłuszczu!) gdy
mięso będzie miękkie dodajemy
pędy bambusa, pokrojony w krążki
por, dolewamy około 100ml
mleka kokosowego. Dusimy wszystko razem przez kilka minut. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę
mango,
makaron, ponownie łyżkę
przyprawy do woka oraz 200ml
mleka kokosowego, całość krótko dusimy. Smacznego!
Asiasobota, 05 maja 2012, sisterskitchenpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBack