ßßß
Cookit - przepis na Cannelloni z mięsem mielonym + film
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Cannelloni z mięsem mielonym + film
Składniki
Cannelloni
Mięso mielone
Marchew
Pory
Oliwa z oliwek
Imbir
Kolendra
Sos sojowy
Żółty ser
Sól
Pieprz
Koncentrat pomidorowy
Ketchup
Cebula
Wykonanie
Smakowite rurki
makaronowe cannelloni
nadziewane
mięsem mielonym
, to wspaniała propozycja obiadowa na Dzień
Matki
. Danie przygotowuje się w prosty sposób, a dodatek aromatycznych przypraw nadaje mu wyjątkowego smaku .
składniki na 4 porcje16 rurek
cannelloni
40 dag
mięsa mielonego
( ja użyłam indyczego)1
marchewka
1
por
( biała część )2 łyżki
oliwy z oliwek
mielony
imbir
suszona
kolendra
2 łyżki
sosu sojowego
10 dag
sera żółtego
sól
pieprz
sos400 g
koncentratu pomidorowego
2 łyżki
keczupu
1
cebula
suszona
kolendra
sól
przepis
Pora
kroimy w krążki ,a
marchewkę
w kostkę.
Mięso mielone
wrzucamy na patelnię na rozgrzaną
oliwę
, dokładnie rozdrabniamy i smażymy, dodajemy pokrojone warzywa
marchew
,
pora
. Nadzienie doprawiamy szczyptą mielonego
imbiru
pieprzu
i
soli
, dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dodajemy suszoną
kolendrę
.Rurki
cannelloni
( moje nie wymagały wstępnego gotowania ) nadziewamy przygotowanym farszem i układamy w formie wysmarowanej tłuszczem.
Cebulę
kroimy w kostkę i wrzucamy do miski, dodajemy
koncentrat pomidorowy
i
keczup
, doprawiamy
solą
i suszona
kolendrą
dokładnie mieszamy .Na rurki
cannelloni
nakładamy tak przygotowany sos i całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C około 40 minut.Upieczone
cannelloni
posypujemy startym
żółtym serem
.
Źródło:
http://smakowitedania.blogspot.com/2013/05/cannelloni-z-miesem-mielonym-film.html
Przepisy powiązane
Co na te placki?
Cukinia faszerowana
ZUPA FENKUŁOWA czyli Vellutata di Finocchi
Spaghetti po bolońsku
Spaghetti po bolońsku
Składniki powiązane (0)