ßßß
Składniki na mięso:- 250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego,- 1 cebula,- 2 marchewki,- 1/2 puszki pomidorów,- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,- sól, pieprz, słodka papryka,- parę plastrów sera żółtego (tyle, ile placków).Sposób wykonania:Mięso mielone dodatkowo mielimy, by pozbyć się wszelkich grudek. Na głębokiej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy mięso i pokrojoną w kostkę marchew. Po 5 minutach dodajemy pomidory i koncentrat pomidorowy. Wsypujemy przyprawy i dusimy do momentu zgęstnienia sosu i jego odparowania.Placki ziemniaczane przygotowujemy wg TEGO przepisu.Gdy każdy placek jest już prawie gotowy, w ostatniej minucie smażenia, nakładamy na niego porcję mięsa, rozkładamy równomiernie i przykrywamy plastrem żółtego sera. Patelnię przykrywamy, by ser się roztopił.Smacznego!