Wykonanie
Gdy zostaje mi
mięso drobiowe i warzywa z rosołu, zawsze staram się je wykorzystać w jakiejś potrawie. Tym razem przygotowałam potrawkę z
kurczaka. Danie proste, szybkie i tanie, m oże nie wygląda zbyt apetycznie ale smakuje przednio .

składniki na 4 porcje3 ugotowane
udka z kurczakawłoszczyzna z rosołu (
marchewka ,
pietruszka,
seler )1 szklanka rosołu1 i 1/5 łyżki
mąki1 i 1/5 łyżki
masłasłodka
czerwona papryka w proszku
sól i
pieprzprzepisUgotowane
mięso wyjmujemy z rosołu i kroimy na drobne kawałki. Warzywa z
wywaru kroimy w kostkę. Z
masła i
mąki robimy białą zasmażkę i rozprowadzamy ją zimnym rosołem, doprawiamy
sola,
pieprzem i szczyptą
papryki i zagotowujemy.Wkładamy
mięso i warzywa i wszystko razem podgrzewamy.Potrawkę podajemy z
ziemniakami i surówką .