Wykonanie
Ciasto przepyszne, rozpływa się w ustach i kusi swą lekkością. Nie ma nic lepszego na letnie popołudnia niż ciasto ze świeżymi
owocami.
Biszkopt ( upiec takie dwa)- 4
jajka- 9 łyżek
cukru- 9 łyżek
oleju- 9 łyżek
mąki tortowej- 2 łyżeczki
proszku do pieczeniaJajka utrzeć z
cukrem, dodać resztę składników. Prostokątną formę wysmarować
margaryną ( tylko dno!) i wysypać
bułką tartą, wlać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić.Krem:- 500 ml
śmietany 36%- 2 łyżki
cukru pudru- 500 g
mascarpone- 250 g
malin- 1 śmietanfix
Śmietanę ubić na sztywno, następnie dodawać
serek mascarpone oraz
cukier i śmietanfix Masą posmarować
biszkopt, ułożyć świeże, umyte i odsączone
maliny, lekko dociskając, przełożyć drugą warstwą kremu. Przykryć drugim
biszkoptem, na wierzchu rozsmarować resztę masy i ponownie ułożyć
maliny. Wstawić do lodówki.
Zamiast
malin można wykorzystać inne
owoce takie jak
jagody,
borówki,
truskawki czy
jeżyny.