ßßß
- mały kalafior- cebula- 1 jajko- sól, pieprz- łyżeczka siekanego koperku- łyżeczka przyprawy uniwersalnej- 6 łyżek bułki tartejKalafiora oczyścić, podzielić na części, ugotować nie całkiem do miękkości, niech będzie troszkę twardawy. Ugotowany odcedzić, ostudzić, drobno pokroić. Cebulę pokroić w małą kostkę, podsmażyć na złoto,osączyć i ostudzić. Następnie połączyć z kalafiorem, dodać jajko, koperek i przyprawy. Dokładnie wymieszać, dodać bułkę tartą i formować owalne kotleciki. Obtoczyć je jeszcze w bułce tartej i podsmażyć na patelni z obydwu stron, na jasnozłoty kolor. Piekarnik nagrzać do 160 stopni, przełożyć kotleciki do żaroodpornego naczynia. Zapiekać około 10-15 minut. Podawać z gotowanymi, młodymi ziemniaczkami z wiórkami masła i surówką z marchewki.poniedziałek, 02 lipca 2012, pao77poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Ostatnie wpisyMIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM TWAROGIEM, ...ZUPA SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...KURCZAK W CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA KAKAOWAKOPYTKA BAZYLIOWE Z ...CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blogzamów newsletter