ßßß
Mojej rodzince bardzo smakowały, tym bardziej że do panierki dodałam zmielone chipsy paprykowe i o smaku zielonej cebulki.Z przepisu przyrządzimy 8 sztuk.Składniki na ciasto naleśnikowe:- około 3/4 szklanki mleka- około 2/4 szklanki wody mineralnej- 1 szklanka maki pszennej- 1 jajko- szczypta soli- łyżeczka oliwyDodatkowo:- 4 cienkie parówki- 1 jajko- zmielone chipsy o ulubionym smaku ( ja dałam paprykowe i o smaku zielonej cebulki)- trochę bułki tartejZ podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie smażymy na małej patelni naleśniki.Z parówek ściągamy osłonki ( parówek nie trzeba gotować), przekrawamy na połówki, zawijamy w naleśniki.
Gotowe zawijańce panierujemy w jajku i zmielonych chipsach wymieszanych z bułką tartą.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy przygotowane zawijańce, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do uprzednio nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach.
Tak przygotowane parówki w szlafroczkach podajemy z sałatką na ciepłą kolację , lub jako danie obiadowe z ziemniaczkami i surówką.
czwartek, 01 maja 2014, pao77poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Ostatnie wpisyMIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM TWAROGIEM, ...ZUPA SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...KURCZAK W CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA KAKAOWAKOPYTKA BAZYLIOWE Z ...CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blogzamów newsletter