Wykonanie
            
Solenizantka Ewa a także jej goście byli zachwyceni zarówno 
smakami jak i wyglądem 
tortu. Widząc uśmiech na twarzach zajadających dzieci, sama nie mogłam przestać się uśmiechać, a to dla mnie największy komplement.Nic 
dziwnego, że tort tak zasmakował, mając tyle pysznych warstw:1 warstwa - 
biszkopt z 
pomarańczową nutą2 warstwa - domowy 
dżem malinowy niskosłodzony3 warstwa - masa z pianek marshmallow o smaku 
pomarańczowym4 warstwa - wilgotne ciasto 
czekoladowe5 warstwa - domowy 
dżem malinowy niskosłodzony6 warstwa - masa o smaku Danio z kawałkami 
czekolady7 warstwa - wilgotne ciasto 
czekoladowe8 warstwa - genaż czyli 
polewa czekoladowa9 warstwa - dekoracja z mini bezików i kolorowych draży
 Biszkopt
Biszkopt:- 4 
jajka- 9 łyżek 
cukru- 9 łyżek 
maki pszennej tortowej- 9 łyżek 
oleju- 1,5 łyżeczki 
proszku do pieczenia- kilka kropel 
aromatu pomarańczowegoCiasto 
czekoladowe:- 120 g 
masła- 100 g 
gorzkiej czekolady- 100 g 
mlecznej czekolady- 4 
jajka- 10 łyżek 
maki tortowej- 9 łyżek 
cukru- 4 łyżki 
wody- 2 łyżeczki 
proszku do pieczeniaMasa z pianek marshmallow (oryginalny przepis tu)- 200g pianek marshmallow- 200 ml 
śmietanki tortowej 30%- sok ze świeżej 
pomarańczyMasa z Danio:- 250 ml 
śmietanki tortowej 30%- 3 opakowania Danio o smaku 
waniliowym z kawałkami 
czekolady (3x140 g)- 1 śmietanfiks- 1-2 łyżeczki 
cukru pudruGenaż:- 200 g 
śmietany 30%- 100 g 
gorzkiej czekolady- 100 g 
mlecznej czekoladyDekoracja:- mini 
beziki różowe- draże w kolorowej cukrowej polewieDodatkowo:- słoiczek 
dżemu malinowego niskosłodzonegoBiszkopt:
Jajka utrzeć z 
cukrem, następnie dodawać przesianą 
mąkę wymieszaną z 
proszkiem do pieczenia i powoli wlewać 
olej. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wysmarować 
masłem i wysypać 
bułką tartą, wlać ciasto i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika z termoobiegiem. Piec około 25 minut. Ciasto wystudzić.Ciasto 
czekoladowe:
Czekolady rozpuścić w kąpieli 
wodnej, dodać 
masło, wymieszać i ostudzić. 
Jajka utrzeć z 
cukrem do białości, dodać przestudzoną 
czekoladę, 
mąkę i 
proszek do pieczenia. Dobrze utrzeć. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować 
masłem i wysypać 
bułką tartą (tylko dno). Wylać ciasto i wstawić do nagrzanego do 170 stopni (termoobieg) piekarnika, ciasto piec przez około 35 minut. Po upieczeniu przekroić na dwa krążki.Masa z pianek:Pianki rozpuścić ze 
śmietanką w kąpieli 
wodnej, dodać świeżo wyciśnięty sok z 
pomarańczy, wymieszać dokładnie do powstania jednolitej masy.



Masa z Danio:-
Śmietankę ubić na sztywno, dodać 
cukier puder, aromat, śmietanfiks a następnie Danio. Dokładnie wymieszać.Genaż:
Śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej 
czekoladę .Składamy tort : 
biszkopt smarujemy 
dżemem, nakładamy ostudzoną masę z pianek, przykrywamy krążkiem ciasta 
czekoladowego, wstawiamy do lodówki na pół godziny.Po wyjęciu smarujemy 
dżemem. Na 
dżem wykładamy masę z Danio, przykrywamy drugim 
czekoladowym krążkiem. Wstawiamy na pół godziny do lodówki. Tort wyjmujemy z tortownicy i umieszczamy na paterze. Wierzch polewamy letnią polewą, kiedy zastygnie dekorujemy mini bezikami i drażami.Tort dość pracochłonny, ale czego nie robi się dla dzieci.




Moje uwagi:- 
biszkopt i ciasto 
czekoladowe warto zrobić dzień wcześniej.