ßßß
2 opakowania zupek chińskich pikantnych Vifon40dag kurczaka wędzonego (kęski piwne)1 puszka kukurydzy1 kapusta pekińska1 papryka czerwona3 łyżki majonezu3 łyżki jogurtu naturalnegołyżeczka papryki czerwonej w proszkuszczypta papryki ostrej w proszkupieprzMakaron z zupek nieco rozkruszyć poroskładać do miseczek wraz z przyprawami, zalać wrzątkiem - ilość wody jak na 1 zupkę, czyli 0,5 litra na 2 opakowania. Odstawić aż makaron zmięknie i napęcznieje, wystudzić.Kurczaka pokroić w kostkę, paprykę również. Kukurydzę odsączyć, kapustę pokroić drobno w paski. Kiedy makaron wystygnie, dodać wszystkie składniki razem. Dosmakować majonezem, jogurtem naturalnym, papryką, pieprzem. Jeśli nie jest bardzo słone można dosolić.