Wykonanie
Ze względu na rozwijający się sezon grillowy, warto pomyśleć o jakiejś
sałatce pasującej do grillowanej
kiełbaski. Wczoraj zrobiłam
sałatkę ze znalezionego gdzieś na dnie szafy przepisu i muszę powiedzieć, że wyszła całkiem dobra i do tego jest prosta w wykonaniu i niedroga.
Co potrzebujemy:3 zupki chińskie
kapusta pekińskapapryka czerwonapuszka
kukurydzysłoiczek
majonezu (może być mniej)1. Około 2-3 godziny wcześniej
makaron z zupek chińskich rozdrabniamy i wrzucamy do miski. Następnie wsypujemy
przyprawy dołączone do zupek i dodajemy tyle
majonezu, aby po zmieszaniu pokrył cały
makaron. Odstawiamy na bok i czekamy, aż
makaron zmięknie.
2. Kiedy
makaron jest już gotowy, do miski wrzucamy
kukurydzę, pokrojoną w kostki
paprykę oraz drobno posiekaną
kapustę pekińską.
3. Na koniec dodajemy
majonez i mieszamy tak długo, aż wszystkie składniki się dobrze połączą. Jeśli ktoś woli pikantniejsze dania, może wedle uznania doprawić.SMACZNEGO! :)