ßßß
Cookit - przepis na Zupa koperkowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa koperkowa
Składniki
Marchew
Makaron
Koperek
Cytryna
Pieprz czarny
Ziele angielskie
Śmietana 18%
Mąka pszenna
Kostka rosołowa
Liść laurowy
Sól
Pieprz
Wykonanie
Składniki:- 2
marchewki
- 100g drobnego
makaronu
- 1 duży pęczek
koperku
- sok wyciśnięty z 1/2
cytryny
- po 4 ziarenka
czarnego pieprzu
i
ziela angielskiego
- 1/2 szklanki
śmietany 18%
- 1 czubata łyżka
mąki pszennej
- 2
kostki rosołowe
- 2
listki laurowe
-
sól
i
pieprz
Sposób przygotowania:1. Dwie kostki
bulionowe
rozpuszczamy w 2 litrach
wody
, dodajemy
ziele angielskie
,
pieprz
i
liście laurowe
.
Marchewki
kroimy w plasterki, wrzucamy do
bulionu
i gotujemy do miękkości.2.
Makaron
gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany wrzucamy do zupy.3. Posiekany
koperek
dodajemy do zupy i chwilę jeszcze gotujemy. Robimy zacierkę ze
śmietany
i
mąki
, dokładnie rozmieszanej. Wlewamy ją do zupy, którą po przyprawieniu i zagotowaniu zestawiamy z palnika.
Źródło:
http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2011/07/zupa-koperkowa.html
Przepisy powiązane
Polewka z prośnianek z żołądkami drobiowymi
Zupa grzybowa + film
Zupa grzybowa idealna na Wigilię
GOTOWANY SCHAB W SOSIE KOPERKOWO-MARCHEWKOWYM
Zupa ogórkowa z makaronem według mojej mamy
Składniki powiązane (0)